Havekunst – Transplanterende træer

Dit hjem og have kan forbedres ved at plante træer samt buske af den rigtige art. Først og fremmest er du heldig at have den ekstra plads rundt i hjemmet. Planlæg tingene omhyggeligt, før du begynder. Det sidste, du ønsker at gøre, er at plante et træ og få det til at dø på kort tid. Tingene kan gå galt hurtigt. Sørg for at bruge en god børnehave og finde ud af, hvad der er rigtigt for træet, og hvad der er galt.

Transplantation er en delikat proces. Selv om noget ikke er plantet ordentligt, hvis træet er placeret på det forkerte sted, uanset om det er plantet for dybt eller for lavt, kan det dø. Det kan være trættende at transplantere et træ, så sørg for at have alt på det rigtige sted.

Når du graver træet ud, skal du vide, hvor du vil plante det og have beholderen klar. Transplantation af træet kan gøres på to måder. Hvis træet er ungt, graver du det op ved hjælp af en skovl og sætter rootball på det nye sted. Hvis træet er medium til stort, vil du grave det op at placere rootball på en presenning eller plastfolie. Her vil rootball sidde, indtil den er stærk nok til at tage vægten af træet.

Stedet, hvor du graver træet op, er vigtigt. Hvis du transplanterer træet til det forkerte sted, skal du sørge for, at nogle grave er gjort, før du begynder at trække op i træet. Når du har træet på den rette dybde, fortsætte med at grave rundt og rundt, indtil du er tilfreds med placeringen af træet. Når du er, kan du trække den op og tage den til sit nye sted.

Planlægning af denne proces, sammen med beskæftiger sig med den faktiske transplantation selv, gør for en glat overgang for træet og dig. Hvis du ved, du måske ønsker at trimme træet tilbage nogle, og sørg for at plante den nye træ stedet langt nok væk fra det døde sted for at forhindre de døde stedet fra at sætte træet i chok. behandles korrekt, bør trimning være en cakewalk.

Generationsskifte

En anden måde at plante din have er simpelthen at købe flere planter, som du kan rotere år efter år. Med denne metode opretter du et enkelt stort rum, som gartnere refererer til som en “rotation”. Denne metode virker, men det er ikke en ideel måde at dyrke alle slags planter på.

Med denne metode skal du først erhverve nogle gode planter. Efter at have gjort det, ville du placere dem i jorden og blande dem med jorden, før du dækker frøene med et lag kompost. I hele vækstsæsonen skal du fortsætte med at tynde planterne, så de stærkeste planter og de sundeste blandt dem overlever.

Med denne metode skal du også sørge for, at din jord er forberedt korrekt. Med en blanding af organisk kompost og noget jord, vil du have en sund base at vokse fra. Desuden ønsker du at blande de to typer jord eller kompost separat, snarere endodge de to sammen, da dette vil afstrømning næringsstoffer forskelligt.

Pot baseret plantning

Denne metode kræver ingen forudplanlægning, da huller simpelthen graves ind i puljen efter behov. Generelt, med pot baseret plantning, du ønsker at skabe et hul, der er tre gange så dyb som plantens rødder. Dette gør det muligt for rødderne at sprede sig jævnt. Bagefter vil der gå flere måneder, før du begynder at se tegn på vækst.

Du vil generelt ønsker at begynde at se nogle blade i et par måneder, da planten vil derefter være i stand til at “sæt frø”, eller reproducere. Bee Balm er en sådan plante, som kan dyrkes i store potter på et dæk.

For at høste planten skal du blot klippe plantens voksende spidser af. Dette vil få planten til at bush ud, også tilføje nogle højde til din have. Ellers vil du stå tilbage med en bar stilk, uden blade at kræve. Hvis du vil have nogle blade, kan du altid smide nogle Hollyhocks, de gule blomster, ind i indsamling bunken. De er perfekte til vindueskasser.

Den logiske og smukkeste løsning på din gåde er at adskille de to metalstænger, du har monteret sammen, og kaste en krystalglaskrukke gennem midten. Med tiden vil træet, med en vis polination og uden, være i stand til at vokse fra krukken, formet som et omtrentligt træ. For at fuldende den stemningsfulde, men noget konstruerede opløsning, skal du lade et par vintergækker vokse gennem midten af krukken. De vil bremse processen med at forme, og er gode tilføjelser til enhver julepynt.

Brug en kvart størrelse pause til at støtte glasset krukken længere nede på pælen. Ved hjælp af fire af seks meter sejlgarn, hvirvel krukken forsigtigt vendte 90 grader fra sit centrum. Dette bør sætte det klare plastiklåg fri.

Skriv kommentar